MEDALLA D’HONOR DE LA CIUTAT DE BARCELONA A LA FUNDACIÓ CULTURAL HOSTAFRANCS


Ja fa uns mesos ens van comunicar que l’Ajuntament de Barcelona, en el seu Consell Plenari, havia acordat atorgar la Medalla d'Honor de Barcelona a la Fundació Cultural Hostafrancs i en paraules textuals ens deien:  “El guardó reconeix les seves virtuts i els seus valors cívics, així com el fet d'haver contribuït, amb el seu esforç i des del seu àmbit d'actuació  al desenvolupament de la consciència ciutadana.”
El proper dia 27 de novembre, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, es  durà a terme l’acte de lliurament. Per celebrar aquest esdeveniment i, com a mostra d'agraïment al Districte que ens va proposar per rebre aquest guardó,  farem un acte festiu el dia 1 de desembre a la plaça Joan Pelegrí, de 10:30 a 13:00. En aquest acte els monitors i monitores del Centre Montserrat Xavier organitzaran uns jocs per als infants de tot el barri i s’oferirà xocolata desfeta i pastes per a tothom. Hi sou convidats!
Des d'aquell 1904, en què uns joves catequistes van crear un centre d'esbarjo per als nens i nenes del barri, fins avui ha passat més d'un segle. Aquell primer grup d'educadors s’ha convertit actualment en més d'un centenar de mestres, professors i professores especialitzats en les diverses àrees de coneixement, monitors i monitores, educadors del lleure, entrenadors i entrenadores,  i  un gran equip de treballadors i treballadores d'administració i serveis.
La Fundació Cultural Hostafrancs, amb les entitats que la integren, vol continuar la tasca educativa, cultural i de catalanitat iniciada cent vuit anys enrere al servei d'aquest barri que la va veure néixer i créixer. També desitja expressar a tothom l’agraïment i el record a tots els educadors i educadores que, d’una manera altruista i generosa, hi van esmerçar el seu temps al llarg de bona part del segle passat. Alhora vol rendir homenatge a tots els infants, joves, homes i dones que al llarg de més d'un segle hi ha compartit un espai de convivència i formació.
A tothom, gràcies!